Zonlicht regelen met een duo rolgordijn. Waar let je op!

Een duo rolgordijn als zonwering. Enkele tips om de zon buiten te houden.

Vindt je duo rolgordijnen ook zo mooi en functioneel.  Lieve heeft zojuist haar appartement in Gent ingericht.  In de stad van de Gentse waterzooi schijn de zon langer dan gemiddeld in België. Dit komt door de ligging dicht aan zee en bewolking zicht hier minder snel vormt. Lieve heeft om de zon buiten te houden verschillende duo rolgordijnen aangeschaft. Via duorolgordijn.be  bestelde ze een verduisterend duo rolgordijn voor de slaapkamer en een semi transparant duo rolgordijn voor de living. Waar lette ze op bij haar aankoop? Ze legt het onderstaand uit.

Duo rolgordijn living

Voor de living stelde ik heel andere eisen als voor de slaapkamer, aldus Lieve. Het raam ligt naar het noord-westen en we hebben hier eigenlijk alleen hinder van de zon tijdens de zomer maanden als deze laat in de avond in het noordwesten onder gaat. Het kan dan plots erg warm worden.  Duo rolgordijnen zijn er in veel verschillen de stoffen. Bij vernoemde webwinkel hebben ze een paar honderd verschillende stoffen. Ik heb gekozen voor het duo rolgordijn in de kleur dons wit.  Het houdt goed de zon buiten en omdat het wit is wordt het veel minder warm binnen zonder dat de kamer donkerder wordt. Als mijn TV bij het raam zou staan was deze stof iets te licht doorlatend maar nu heb ik een hele heldere living. Ik houdt van licht dus mijn rolgordijn is helemaal maar wens.

Verduisterend in de slaapkamer

Daar ik vaker tot laat in de avond werk ( Wit Gele Kruis) wil ik soms wel uitslapen na een lange werkdag. Daarom was mijn keuze voor de slaapkamer ene verduisterend duo rolgordijn met brede stroken. Deze bredere stroken overlappen beter en maken donkerder. Men adviseerde om een speciale onder lat te gebruiken die de stoflagen van duo rolgordijnen dichter tegen elkaar brengt.  Zo komt er nóg minder licht binnen en schemert het prima.  De stroken zelf zijn helemaal licht dicht en de transparante stroken zijn gemaakt van voile, hetzelfde materiaal wat we vroeger allemaal als vitrage voor het venster hebben gehad.

Motorkes

Ik heb er voor beide duo rolgordijnen een motor bij besteld. Nu kan ik met mijn smartphone de rolgordijnen openen en sluiten waar en wanneer ik het maar wil. Wat een gemak..