Zonlicht regelen met een duo rolgordijn. Waar let je op!

Een duo rolgordijn als zonwering. Enkele tips om de zon buiten te houden.

Vindt je duo rolgordijnen ook zo mooi en functioneel.  Lieve heeft zojuist haar appartement in Gent ingericht.  In de stad van de Gentse waterzooi schijn de zon langer dan gemiddeld in België. Dit komt door de ligging dicht aan zee en bewolking zicht hier minder snel vormt. Lieve heeft om de zon buiten te houden verschillende duo rolgordijnen aangeschaft. Via duorolgordijn.be  bestelde ze een verduisterend duo rolgordijn voor de slaapkamer en een semi transparant duo rolgordijn voor de living. Waar lette ze op bij haar aankoop? Ze legt het onderstaand uit.

Duo rolgordijn living

Voor de living stelde ik heel andere eisen als voor de slaapkamer, aldus Lieve. Het raam ligt naar het noord-westen en we hebben hier eigenlijk alleen hinder van de zon tijdens de zomer maanden als deze laat in de avond in het noordwesten onder gaat. Het kan dan plots erg warm worden.  Duo rolgordijnen zijn er in veel verschillen de stoffen. Bij vernoemde webwinkel hebben ze een paar honderd verschillende stoffen. Ik heb gekozen voor het duo rolgordijn in de kleur dons wit.  Het houdt goed de zon buiten en omdat het wit is wordt het veel minder warm binnen zonder dat de kamer donkerder wordt. Als mijn TV bij het raam zou staan was deze stof iets te licht doorlatend maar nu heb ik een hele heldere living. Ik houdt van licht dus mijn rolgordijn is helemaal maar wens.

Verduisterend in de slaapkamer

Daar ik vaker tot laat in de avond werk ( Wit Gele Kruis) wil ik soms wel uitslapen na een lange werkdag. Daarom was mijn keuze voor de slaapkamer ene verduisterend duo rolgordijn met brede stroken. Deze bredere stroken overlappen beter en maken donkerder. Men adviseerde om een speciale onder lat te gebruiken die de stoflagen van duo rolgordijnen dichter tegen elkaar brengt.  Zo komt er nóg minder licht binnen en schemert het prima.  De stroken zelf zijn helemaal licht dicht en de transparante stroken zijn gemaakt van voile, hetzelfde materiaal wat we vroeger allemaal als vitrage voor het venster hebben gehad.

Motorkes

Ik heb er voor beide duo rolgordijnen een motor bij besteld. Nu kan ik met mijn smartphone de rolgordijnen openen en sluiten waar en wanneer ik het maar wil. Wat een gemak..

De zoektocht naar nieuwe raambekleding voor de woonkamer

Welke raamdecoartie kies ik voor mijn woonkamer.

Het is half november en de regen valt met bakken uit de lucht. Niet bepaald de tijd om nieuwe raambekleding uit te zoeken. Maar als je door een een groot raam naar de regen kijkt, lijkt het net of je in een aquarium zit en daar kun je misschien wel depressief van worden. Gelukkig speelt dat niet voor mij.  Samen met Miranda aan de koffie ben ik online aan het snuffelen geweest naar een geschikte raamdecoratie voor mijn woonkamer.  Toen ben ik bij Raamdecoratieshop uitgekomen. Daar kwam ik iets nieuws tegen dat ze ‘Raamdivider ‘ noemen. Het zijn horizontale panelen die je voor je raam kunt bewegen. Er zitten geen koorden voor het raam en dat maakt het erg strak.

Zonwering

De panelen werden vorige week geleverd en we zijn er erg mee in onze nopjes.  Bovendien dempen ze het geluid in de kamer.  De buren zullen daar wel blij van worden want onze huizen geven allerlei geluiden door. Maar ook voor ons is de akoestiek verbeterd.  Ook als zonwering zijn de panelen ideaal. Je kan de panelen in elke stand zetten om de zon buiten te houden. Zie hierboven het resultaat.  Het is bijzonder mooi geworden en ik kan de dividers iedereen aanbevelen.

Breng meer sfeer in uw huis met unieke rolgordijnen

Het maken van sfeer in huis beheerst niet iedereen.  Vandaag laten we je kennis maken met alle ins en outs van rolgordijnen.

Elk raam heeft raambekleding nodig om het te kunnen verduisteren en om de ruimte aan te kleden. Bovendien bevordert raamdecoratie de akoestiek in huis. Zonder zal het erg hol klinken. Je wil uiteraard graag het licht kunnen filteren in de woonkamer en je hebt graag privacy in de badkamer. Als het winter is, voelt het behaaglijk aan met de gordjinen dicht.
Inspiratie en tips voor raambekleding
Als je rolgordijnen gaat kopen, kun je kiezen uit veel mogelijkheden en kleuren.
Online kwamen we rolgordijnen.eu tegen. Je hebt hier veel keuze in gordijnen en je kan je rolgordijn hier zelf op maat samenstellen. Er zijn leuke mogelijkheden in randen en kappen om in harmonie met je interieur te komen.

Denk eens aan transparante rolgordijnen, een sfeervol alternatief voor vitrage. Het licht komt sfeervol binnen en je raam heeft toch een moderne uitstraling. Overdag geniet je van veel licht en kun je toch inkijk tegen gaan. We vonden op bovengenoemde website met een transparant rolgordijn tot 330 cm breed. Dat is pas ruimtelijk en draagt bij aan een perfecte compositie van een venster.

Uiteraard zijn er ook semi transparante gordijnen welke wel licht doorlaten maar ondoorzichtig zijn. Wil de je kamer donker maken, kies dan voor een verduisterend rolgordijn. Het kan allemaal. En als je er nu nog niet helemaal uit bent, kun je nog kennis maken met een duo rolgordijn. Deze raamdecoratie bestaat uit twee doeken vóór elkaar met afwisselend doorzichtige banden. Als je de doeken vóór elkaar beweegt zet je het gordijn open of dicht. Ideaal dus om de licht intensiteit binnen tot in de puntjes te regelen, maar er zijn ook verduisterende opties zodat je deze raambekleding in elke ruimte kunt hangen.

Heb je wel eens gehoord van een cassette? Dit is een kap die de rol wegwerkt en het product een keurig afgewerkte of juist trendy uitstraling geeft. Bovendien beschermt de kap tegen stof zodat het rolgordijn langer mooi blijft. We zagen twee modellen cassette; een ronde of een rechthoekige. Dat sluit aan bij klassiek tot modern. Ze hebben ook naar de randen van duo rolgordijnen gekeken. Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Je past het dus eenvoudig aan naar je eigen wensen.
Goedkoop, op maat gemaakte rolgordijnen
We leven allen in een drukke tijd. Door direct bij raamdecoratieshop.nl te bestellen bespaar je veel tijd en moeite. Je bent immers verzekerd van een vaste lage prijs én van hoge kwaliteit. Dat hebben we online niet veel gezien. Er is een eenvoudig maar uitgebreid bestelformulier waar je alles tot in de puntjes kan samenstellen. Elk gordijn wordt met een foto afgebeeld, er is duidelijke meet instructie zodat inmeten heel eenvoudig zelf te doen is en je kan zelfs gratis stof stalen aanvragen. Ze hebben eigen binnenhuisadviseurs die je feilloos begeleiden met al je vragen.

Rolgordijnen zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Daarom is die gratis kleurstalen service van groot belang. Je ziet de look & feel plus de kleur dan in je eigen omgeving met het juiste licht. Je kan zo een goede combinatie maken met alle kleuren van je interieur. Raamdecoratieshop staat achter het product. Ze geven je maar liefst 5 jaar garantie.

Een laminaatvloer in huis

Wat is laminaat en waar let je op bij de aankoop

Laminaat is als vloerbedekking erg populair.  Wie heeft er nog nooit eentje gelegd! Het is een doe het zelf product bij uitstek.  Er bestaat tegenwoordig een groot scala aan kleuren en structuren en je kunt een laminaatvloer vaak ook niet meer van echt onderscheiden.  Er is laminaat van moderne natuurlijke( steen) soorten, maar ook mooie oude planken of meer traditioneel hout zoals eiken.

Je kunt laminaat op nagenoeg elke ondervloer aanbrengen.  Let wel op het vochtgehalte van de vloer en leg er bij twijfel een vochtscherm onder zodat er geen optrekkend vocht kan doordringen in het materiaal. De ondervloer kun je eenvoudig egaliseren met zachtboard platen of speciale geluiddempende ondervloer.

Er zijn voornamelijk twee typen:
Kliklaminaat:  Dit klik je in elkaar en is altijd opneembaar.  Je hoeft de lasnaden niet te lijmen.  Goede kwaliteit heeft zijkanten die van een waslaag zijn voorzien.  Er kan dan minder vocht binnendringen en de vloer kraakt minder. Er zijn vlakke uitvoeringen maar ook stroken met een z.g.n. V groef.  De kanten zijn dan afgevlakt en bekleed waardoor de vloer meer structuur krijgt.

Verlijmd laminaat:  Deze vloer wordt in elkaar gelijmd en zal als één homogene laag blijven liggen.  Extra stabiel dus, maar wel niet meer opneembaar.  Vaak worden hier gladde stroken voor gekozen.  De vloer ziet dan echt als één geheel uit. Het wissen (stoffen) van deze vloeren gaat sneller dan bijvoorbeeld een strook met V groef.  Hier blijft eerder stof en vuil in hangen.

Afwerking

Je legt laminaat altijd vrij van de wanden omdat de vloer moet kunnen uitzetten of krimpen. Met overzetplinten los je deze ruimte eenvoudig op. DE vloer kan hier eenvoudig onderdoor schuiven als het nodig is. Denk aan uitzetten in de zomer en krimp in de winter. Je kunt ook voor plakplinten kiezen. Deze zijn vlak en zullen bij te veel druk van de vloer loslaten. Op shopping en hier vindt je meer info

Hoe gaat het gebruik van duo rolgordijnen in zijn werk

De definitie van een duo rolgordijn

De definitie van een duo rolgordijn

Het duo stof hangt in twee lagen voor het raam. Je bepaalt door deze lagen voor elkaar te bewegen zelf de lichtinval en doorkijk.
Daarmee ben je helemaal up to date met de laatste woonmode van 2017-2018. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om het gordijn voor je raam te gebruiken. Een andere naam voor dit product is Roljaloezie of multischade. Je kan het helemaal naar je eigen wensen kiezen.

https://duorolgordijn.eu

Ben je op zoek naar alleen het losse stof, dan is dat ook mogelijk bij duorolgordijn.eu. Je kan een oud systeem dan een tweede leven geven en nog lang blijven genieten van deze bijzondere raamdecoratie. Het product wordt gratis verzonden, dus je wordt niet opgezadeld met hoge kosten.
Trendy in 2018
De laatste mode van 2017 en dan uiteraard ook in 2018 zijn de bijzondere cassettes waarin je een rolgordijn kan bestellen. Omdat een interieur steeds moderner wordt kan je met raamdecoratie natuurlijk niet achter lopen. Bekijk dan ook onze twee aanraders die je mee kunt nemen om helemaal met de mode up to date te zijn.
Aanraders
Aanrader 1 Gratis kleurstaal aanvragen± Vraag altijd eerst een gratis kleurstal aan. Je kunt dan de stof en kleur thuis ervaren met je juiste licht inval en kleur toon. Het kiezen van de juiste kleur kan eigenlijk heel eenvoudig door de volgende stelregel: De kunst van combineren is werken met de kleuren die je hebt. Kies voor een grijstint of zwart dan is combineren met kleur minder gevoelig. Tinten passen bij alle kleuren. Wil je graag veel licht in huis, kies dan voor een lichte kleur. Je voegt dan géén kleurtoon in huis toe.
Aanrader 2
Hoe ziet je interieur er uit. Heb je een modern interieur met strakke vormgeving. Kies dan altijd een strakke cassette en rand afwerking. Je integreert de stijl van je interieur dan door in het duo rolgordijn. Je kan er ook voor kiezen om een gordijn met extra brede banen te kiezen. Dit kan met name bij smalle en hoge ramen erg mooi zijn. Zo zijn er baanbreedtes die variëren van standaard circa 8 cm tot 12 20 en 40 cm. Het is dus altijd modern aan jouw stijl aan te passen. Hoe kleiner het patroon hoe fijner het rastert naar buiten toe en je objecten beter kunt onderscheiden.
De laatste mode in huis!
Als je eerder al een duo rolgordijn hebt willen kopen en het er nog nooit van gekomen is, bekijk dan zeker de collectie van www.duorolgordijn.eu. De website wordt dagelijks bijgewerkt en de laatste mode vindt je altijd het eerst daar. Bezoek ze regelmatig zodat je zeker op de hoogte bent van de allerlaatste trends. De duo rolgordijnen worden gratis aan huis afgeleverd. Je kan als het klaar is zelf de aflever dag kiezen. Dan weet je zeker dast er altijd iemand thuis is als het product wordt geleverd.

 

Beveiligings camera’s

zoek naar een goede beveiligingscamera!!
goede beveiligingscamera
Het aanbod in  beveiligingscamera’s wordt steeds groter. Winkels heb ik nog niet echt gevonden in mijn buurt. Daarom maar online op zoek naar een goede beveiligingscamera. Maar wat wordt het moeilijk kiezen zeg.
Meestal koop je die maar een keer.
Weet wel de ruimte die ik wil beveiligen maar niet hoe en waarmee.  Wat een verschillende keuze in camerasystemen.

Vragen die ik vooraf in kaart heb gebracht om een goede beveiligingscamera aan te schaffen zijn:

  • Overzichtelijk beeld, behoefte aan duidelijke gezichtsherkenning
  • Kan ik de beelden op afstand bekijken
  • Goede kwaliteit, digitaal kunnen inzoomen
  • Gemakkelijke bediening
  • Zelf installeren
  • Hoe zit het met de service
  • Hoeveel camera’s heb ik nodig
  • Prijs

Met al deze vragen in mijn achterhoofd ben ik eens gaan  rondsurfen op het internet. Daar aangekomen zie ik helemaal door de bomen het bos niet meer.
Totdat een vriendin me belde en me verwees naar de website van Qfind, beveiligingscamera’s. Met een enorme keuze in verschillende camera’s, goed en voordelig.

Zouden ze hier dan een goede beveiligingscamera hebben met duidelijke  handleidingen?

Terwijl ik nog met mijn vriendin aan het bellen was kon ik het niet laten om tegelijkertijd ook te kijken op de website.
Ondertussen kreeg ik meteen al antwoord op enkele vragen op de pagina van tips voor het plaatsen van goede beveiligingscamera’s.
Wat een duidelijke uitleg op deze pagina. Meer informatie nodig, dan ben je hier echt op het goede adres.
Goed advies, 2 jaar garantie, gratis verzending. Minstens zo belangrijk is het bekijken van de camera’s via de app. Ben je op zoek naar een goede beveiligingscamera dan kan ik Qfind beveiligingscamera’s  zeer zeker aanbevelen. Hebben ook een mooi stuk geschreven op de website over de veiligheid van de camera’s.

Het gemak van online je aankopen doen gecombineerd met de service van een winkelfiliaal. Ideaal!!